Buitengebiedmanager Oisterwijk

Vanaf augustus 2016 ben ik actief als buitengebiedmanager in de gemeente Oisterwijk. In die rol ben ik voor circa anderhalve dag per week de centrale, onafhankelijke spil die horeca- en recreatieondernemers met elkaar verbindt en stimuleert en de verschillende initiatieven coördineert.

Ik vervul deze functie in dienst van de stichting Buitengebiedmanagement Oisterwijk (BGM). BGM wil de krachten tussen de horeca- en recreatieondernemers in het buitengebied en toeristische partners in Oisterwijk beter bundelen. Met gezamenlijke projecten wil BGM Oisterwijk nog aantrekkelijker maken voor bezoekers en nog beter op de kaart zetten.

Als buitengebiedmanager houd ik me vooral bezig met het:

  • Aanjagen en coördineren van collectieve projecten en initiatieven. Een projectenplan dient hiervoor als leidraad. Op de rol staan o.a. de ontwikkeling fiets- en wandelroutes die de mooiste plekken en bedrijven in het buitengebied (en centrum) verbinden, de uitgifte van een toeristenfolder, een social mediacampagne om het toeristische imago van Oisterwijk te ’verjongen’ en de organisatie van toeristische ontmoetingen tussen de ondernemers.
  • Stimuleren van samenwerking en leggen van verbindingen tussen ondernemers.

Daarnaast zet ik me in voor een intensievere samenwerking met de belangrijkste toeristische partners  en trek ik gezamenlijk op met Centrummanagement, Natuurmonumenten, gemeente en VVV Oisterwijk.

Het streven is om de rol van buitenmanager voor de lange termijn te verankeren.